Aamu-tv:ssä oli juttua, että jos ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön, niin ei saisi enää verottajaltakaan paperisena postia. Mulla menee kaikki paperi aina hukkaan, joten tää tuli niinku tilauksesta! Pari minuuttia vaan meni, tosi kätevä. Virkailijat kuulemma myös hiihtää 10 000 km, jos 100 000 ihmistä ottaa tän käyttöön – heh, mä ainakin olen nyt oman osuuteni tehnyt! suomi.fi/viestit www.virkamiehetladulla.fi -Matti (mekorhoset.fi/matti)

Jaahas, se aika vuodesta taas. Posti toi maatalouden veroilmoituksen ja mä en ole ehtinyt miettiä yhtään vielä viime vuoden tilien tekoa. Onko tämä aika muille yhtä haasteellinen? Huomasin tuosta verottajan kirjeestä, että palautuspäivämäärä oli muuttunut. Alv-ilmoituksen annan helmikuun loppuun mennessä ja maatalouden ilmoitus tarvitsisi vasta huhtikuulla jättää. Mutta helpostihan mä ne samalla kertaa teen helmikuussa OmaVerossa! https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/verohallinnon_esittely/uutiset/uutiset/2019/maataloudenharjoittaja-ja-mets%C3%A4nomistaja–veroilmoituksen-m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4t-muuttuvat/ -Harriet (mekorhoset.fi/harriet)

Siis jos mä nyt nostan firmastani yrittäjän palkkaa, niin miten ilmoitan sen tulorekisteriin? Käytän kyllä Palkka.fi:tä palkanmaksuun… tekisköhän se ilmoituksen mun puolesta? Jes, tekee! Ei tarvi siis murehtia mistään, huh. www.palkka.fi/Koti/Tiedote/Tulorekisteri_UKK -Matti (mekorhoset.fi/matti)

Ahaa! Ennakon täydennysmaksua ei ole enää ollenkaan, vaan sen on korvannut tällainen lisäennakko. Sitä voisi hakea lomakkeella, mutta eiköhän sekin hoidu parhaiten OmaVerossa. Sitä paitsi vero.fi:ssä löytyy erinomaiset ohjeet lisäennakon hakemiseen! https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/ilmoittaminen-ja-maksaminen/ennakkovero-yritykset-ja-yhteisot/lis%C3%A4ennakko/ -Matti (mekorhoset.fi/matti)

Olipa mukava reissu, lyhyt mutta antoisa! Nyt pitää vielä muistaa tehdä autosta käyttöönottoilmoitus, autoveroilmoitus ja maksaa autovero. Sit saan sen rekisteröityä ja eikun kilometrejä nielemään! https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/auto/autoverotus/kaytetyn_ajoneuvon_maahantuonti/ -Matti (mekorhoset.fi/matti)

Lehdissä on ollut nyt paljon juttua, että autovero Suomessa laskee. Tein laskelmia, tiirailin autokauppojen sivuja ja löysin naapurivaltiosta juuri meille sopivan käytetyn, vähän ajetun, hyvin pidetyn, vähäpäästöisen (ja rouvan mielestä oikeen värisen!) menopelin. Eiköhän varata liput laivaan! Siinä on vähän joululahjaa molemmille.. mulle auto ja rouvalle matka, heh! -Matti (mekorhoset.fi/matti)

Autokuume ei meinaa ottaa hellittääkseen ja tarve uudelle kotterolle olisi, kun tuossa vanhassa uskollisessa ratsussa on jo kilometrejä kertynyt. Mistä uusi ratsu? Taidan vilkaista erään ruotsalaisen merkin autoveroa eri malleille tuolta verottajan sivuilta. Siellä on kätevä laskuri, joka kertoo veron määrän. Ja rouvakin haluaisi reissuun joulunpyhien aikaan… https://www.vero.fi/sahkoiset-asiointipalvelut/ajoneuvojen-hintatietopalvelu/ -Matti (mekorhoset.fi/matti)

Poika tulee firmaan tekemään inventaaria joulun välipäiviksi ja sille tarvittis verokortin. Palkka tulee ens vuonna vasta. Tutkin asiaa ja totesin, että helpoiten sen varmaan saan tehtyä OmaVerosta. Sieltä näköjään saa huoltaja tehtyä yli 16veelle verokortin. (y) vero.fi/omavero -Matti (mekorhoset.fi/matti)

JIHAA!! <0) Kohta tää mimmi suuntaa minilomalle luonnon helmaan, nimittäin tuki-ja liikuntaelinsairaille suunnattuun kuntoutukseen. Päädyin sitten ”laitosvaihtoehtoon” ja eroon arjesta. https://www.kela.fi/documents/10180/1547996/Kuntoutus_Tules_kurssit.pdf/889c7790-fb6a-4a4f-bb66-04f3eebe7334

Veronpalautukset oli näköjään tulleet tilille! Mihis meinaatte itse hussata tänä vuonna? Ens vuonna ne vissiin tuleekin jo elokuusta alkaen – kesälomarahaa! (y) vero.fi/muutoksia -Sanna (mekorhoset.fi/sanna)