Jag anställde extra hjälp till mitt jordbruk för sommaren. Jag hade aldrig tidigare anställt utländska säsongsarbetare så jag var lite nervös inför allt stök och bök med pappersarbete. Men det gick bra! Det gick lyckligtvis att boka tid till skattebyrån där säsongsarbetarna fick sina personbeteckningar och skattekort för att kunna jobba. Vi skulle bara ha med oss nödvändiga blanketter, pass och övriga papper. Jag var också fundersam över löneutbetalningen men via e-tjänsten Palkka.fi gick det överraskande enkelt. Nästa år anställer jag nog hjälp igen! -Harriet (mekorhoset.fi/harriet)

Palkkasin kesäksi apukäsiä maatilalle. Enpä ollut ennen palkannut ulkomaalaisia kausityöntekijöitä, joten vähän jännitti selviänkö kaikesta siitä paperirumbasta. Mutta hyvinhän se meni. Verotoimistoon pystyi onneksi varaamaan ajan, ja sieltä kausityöntekijät saivat henkilötunnukset ja verokortit työntekoa varten. Piti vain olla tarvittavat lomakkeet, passit ja muut paperit mukana. Palkanmaksukin mietitytti, mutta Palkka.fi-palvelun kautta se olikin yllättävän helppoa. Ensi vuonna palkkaan kyllä taas apua! -Harriet (mekorhoset.fi/harriet)

Jaahas, se aika vuodesta taas. Posti toi maatalouden veroilmoituksen ja mä en ole ehtinyt miettiä yhtään vielä viime vuoden tilien tekoa. Onko tämä aika muille yhtä haasteellinen? Huomasin tuosta verottajan kirjeestä, että palautuspäivämäärä oli muuttunut. Alv-ilmoituksen annan helmikuun loppuun mennessä ja maatalouden ilmoitus tarvitsisi vasta huhtikuulla jättää. Mutta helpostihan mä ne samalla kertaa teen helmikuussa OmaVerossa! https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/verohallinnon_esittely/uutiset/uutiset/2019/maataloudenharjoittaja-ja-mets%C3%A4nomistaja–veroilmoituksen-m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4t-muuttuvat/ -Harriet (mekorhoset.fi/harriet)

Korhosen perheessä sattuu ja tapahtuu. Perheen sydän on äiti Merja Korhonen, 58-vuotias opettaja, jonka ympärille muut henkilöhahmot rakentuvat. Perheen isä Olli on yrittäjä, lapsista Suvi tekee töitä freelancerina, Sanna on vakituisessa työsuhteessa ja Saku seikkailee pätkätöiden ja opiskelujen välimaastossa. Perheestä löytyy myös muun muassa eläkeläinen Terttu, suomenruotsalainen maanviljelijä Harriet ja berliiniläinen graafikko Tom.

Korhosten profiilissa kerrotaan verotuksellisista ja Kelan tukiin liittyvistä asioista, jotka liittyvät ihmisten eri elämäntilanteisiin. Löydätkö itsesi hahmoista? Ota profiili seurantaan ja käy kurkkaamassa mekorhoset.fi!