Kiinteistöveroilmoitus tuli taas postissa. En oikein ole ikinä tiennyt, että pitäisikö sille tehdä jotain – olen vain luottanut, että Olli hoitaa sen puolen. No nytpä sitten päätin ottaa selvää! Ei sitä ilmeisesti tarvitse kuin tarkistaa ja laittaa maksulaput talteen. Minun mielestäni meidän talon tiedot oli ihan oikein siinä. OmaVerosta kiinteistöveroilmoitusta ei vielä löytynyt, ilmeisesti ne alkavat tulla sinne ensi vuonna. Eräpäivät laskuilla oli vasta syksyllä, mutta laitoin ne jo verkkopankissa maksuun. Pitää muistuttaa myös Ollia niistä – olen ihan varma, että hän unohtaa ne muuten! vero.fi/kiinteistövero -Merja (mekorhoset.fi/merja)

Taidan olla tänä vuonna laiska ja vaan ostaa siivouksen itsenäisyyspäivän illallisjuhlia varten. Me Ollin kanssa rakastetaan järjestää illallisia ystävillemme, mutta kummasti se siivoaminen aina jää minun kontolleni. Sitä paitsi siitä laskusta saa vielä kätevästi kotitalousvähennyksenkin! Luin että ne voi nyt ilmoittaa OmaVerossa verotukseen pitkin vuotta, ei tarvitse enää odottaa kevääseen. vero.fi/omavero -Merja (mekorhoset.fi/merja)

Heipä hei! Olen Merja, 58-vuotias opettaja Tampereelta. Arkeani sulostuttavat niin lapset kuin tyttärentyttäreni Aino. Nautin erityisesti hitaista viikonloppuaamuista omassa puutarhassa kahvikupposen äärellä. Mieheni Ollin kanssa tasoitamme kiireistä arkeamme käymällä teatterissa ja harrastamalla muuta kulttuuria. Työelämässä haluan edelleen haastaa itseäni, enkä jäädä paikalleni odottamaan eläkeikää.

Korhosen perheessä sattuu ja tapahtuu. Perheen sydän on äiti Merja Korhonen, 58-vuotias opettaja, jonka ympärille muut henkilöhahmot rakentuvat. Perheen isä Olli on yrittäjä, lapsista Suvi tekee töitä freelancerina, Sanna on vakituisessa työsuhteessa ja Saku seikkailee pätkätöiden ja opiskelujen välimaastossa. Perheestä löytyy myös muun muassa eläkeläinen Terttu, suomenruotsalainen maanviljelijä Harriet ja berliiniläinen graafikko Tom.

Korhosten profiilissa kerrotaan verotuksellisista ja Kelan tukiin liittyvistä asioista, jotka liittyvät ihmisten eri elämäntilanteisiin. Löydätkö itsesi hahmoista? Ota profiili seurantaan ja käy kurkkaamassa mekorhoset.fi!